Gastronomy connection with cultural events in Bogotá

Main Article Content

Iván Rodríguez Arias

Abstract

This article outlines the different relationships that exist between culture, tourism and gastronomic experiences in the city of Bogotá; in addition to being the capital of Colombia, stands out as one of the main tourist destinations in the country. For its development, some of the most representative events in the city were identified and their connection with the offer of gastronomic activities that could be exploited by those attending the study events, as well as some proposals for the development of gastronomic tourism in the city.

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

How to Cite
Rodríguez Arias, I. (2020). Gastronomy connection with cultural events in Bogotá. Sosquua, 2(1), 37–47. https://doi.org/10.52948/sosquua.v2i1.137
Section
Scientific and technological research articles
Author Biography

Iván Rodríguez Arias, Fundación Universitaria San Mateo

Docente investigador. Fundación Universitaria San Mateo.

References

Alcaldía Mayor de Bogotá. (2015). Investigación de asistentes a eventos de ciudad: Rock al Parque 2015. Bogotá: Alcaldía Mayor de Bogotá. Recuperado de

http://www.bogotaturismo.gov.co/sites/default/files/documento_21_anos_rock_al_parque.pdf

ARTBO. (2020). Historia. ARTBO. Recuperado de https://www.artbo.co/Programa-ARTBO/Historia

DANE. (2018). Estudio de eventos en la Capital, como medio de reconocimiento de una identidad cultural

ICONTEC. (2009). Operación de congresos, ferias y convenciones. Requisitos de Servicio (NTS-OPC 001). MINCIT. Recuperado de https://www.mincit.gov.co/CMSPages/GetFile.aspx?guid=1002cc7f-dbbc-45a2-849d-e9e3172f35a4

Instituto Distrital de Turismo. (2017). Alimentarte Food Festival 2017. Bogotá: Alcaldía Mayor de Bogotá. Recuperado de http://www.bogotaturismo.gov.co/sites/default/files/alimentarte_2017_20171004.pdf

MINCIT. (2019). Estudio del impacto de los eventos gastronómicos dentro de experiencia de consumidores. Bogotá: MINCIT.

Organización Mundial de Turismo. (2019). Definiciones de turismo de la OMT. Madrid: OMT. DOI: https://doi.org/10.18111/9789284420858

Revista Diners. (2018). Arte y gastronomía: manos a la obra. Revista Diners. Recuperado de https://revistadiners.com.co/arte-y-libros/38854_arte-gastronomia-manos-la-obra/

RED GHT. (2017). Inicios de la Red de Gastronomía, Hotelería y Turismo, como eje articulador de conocimiento.

Rodriguez, J. (2017). Recomendaciones gastronómicas en Rock al Parque 2017. Rockombia. Recuperado de https://www.rockombia.com/especiales/recomendaciones-gastronomicas-en-rock-al-parque-2017.html

Secretaría de Cultura, Recreación y Deporte. (2018). Informe de conteo de asistentes al Festival Rock al Parque 2018. Bogotá: Alcaldía Mayor de Bogotá. Recuperado de https://www.culturarecreacionydeporte.gov.co/sites/default/files/documentos_transparencia/informe_de_conteo_festival_de_rock_al_parque_2018.pdf